Тежки инциденти в небето: Самолет се разби в Швейцария, тревога и над Румъния и Русия

В район Красноярск се разби хеликоптер, над северната ни съседка се сблъскаха два лекомоторни самолета, има жертви

05.08.2018 | 09:46 Редактор: Василена Василева
Тежки инциденти в небето: Самолет се разби в Швейцария, тревога и над Румъния и Русия

Тежки инциденти в небето. Няколко души загинаха след като малък самолет се разби в горски район на Швейцария и предизвика пожар. Тревога и в небето над Румъния и Русия. В район Красноярск се разби хеликоптер. Всичките 18 души на борда загинаха. А над северната ни съседка се сблъскаха два лекомоторни самолета. Един пилот загина. 

При катастрофата в Русия загинаха всичките 18 души на борда. Машината се разбила след като закачила с витлото си конструкцията с външно окачване за превоз на товари на друг хеликоптер. Намерени са двете черни кутии на летателната машина. 

Инцидент и в небето над Румъния. Два лекомоторни самолета са се сблъскаха в окръг Сучава. Инцидентът е станал по време на тренировъчен полет за авиошоу с международно участие. Един от пилотите е загинал. Той е на 61 години със сериозен опит. 

Вторият пилот е изваден от самолета и закаран в болница. Той е 53-годишен и е син на авиатор. Има над 10 000 летателни часа. Летял е със свръхзвукови самолети и е живял няколко години в САЩ, но се връща в родината си след атаките срещу Световния търговски център.

Снимка: Pixabay