15-годишното момче наръгало своя съученик с 30-сантиметров ловджийски нож

Конфликтът между двете момчета тлеел в социалните мрежи от месец

30.07.2018 | 18:00 Редактор: Велислав Филипов
15-годишното момче наръгало своя съученик с 30-сантиметров ловджийски нож

16-годишното момче, което намушка с нож свой съученик преди дни, не е бил единствената жертва на провокативни колажи. Това разкриха от Софийската градска прокуратура. Именно заради такъв колаж, в който се вижда, момчето нападна другия тийнейджър. Оказва се - конфликтът между тях тлеел от месец.

Около месец преди нападението между 16-годишния нападател и 15-годишната жертва тлее конфликт. На фаталния 26 юли, след телефонен разговор, си уредили среща за бой. Той обаче не се осъществил, тъй като се разминали. 

По-късно 16-годишният нападател разбрал къде е жертвата му и отишъл на адреса. На него живеел друг техен съученик и брат му. Именно братът е използван за посредник да извика пострадалото момче. Започва скандал, резултатът от който е опит за предумишлено убийство.

Въпреки опитите на останалите неволни участници в скандала да успокоят обстановката, това така и не се случва. 16-годишният младеж не се вслушва в твърденията на околните, че видеоколажът не е насочен конкретно към него, а бил шега между съученици. Оказва се, че е имало и други момчета, станали жертва на подобни клипове. 

Пострадалото момче все още не е разпитано, защото здравословното му състояние не позволява. Оттук нататък родители, психолози или преподаватели трябва да се опитат да обяснят на младежите, че невинните за тях закачки могат да доведат до изключително тежки последици - в случая опит за умишлено убийство.