Благотворителният турнир "Заедно за Любо" събра стотици "сини" привърженици

Феновете организираха инициативата в подкрепа на 28-годишния Любомир Иванов, който се нуждае от спешна операция

29.07.2018 | 12:41 Редактор: Велислав Филипов
Благотворителният турнир

Благотворителна кауза обедини стотици привърженици на футболния "Левски". "Сините" фенове проведоха футболен турнир в подкрепа на 28-годишния Любомир Иванов, който се нуждае от спешна операция, за да оцелее. Само за един ден беше събрана сумата от над 7000 лева.

28-годишният фен на "Левски" Любомир Иванов претърпява тежка злополука в Кипър през 2011 година, а уврежданията му пречат да води нормален живот сега. Любо е много уязвим и затова е необходима сумата от 50 000 евро, за да му бъде извършена трета операция в Хановер. 

Историята трогва момчета от "сектор Б", които организират турнир "Заедно за Любо" в негова помощ . 

Точно 50 отбора от цялата страна се включват в турнира в София. Като 18 от тях заплащат само таксата на стойност 100 лева поради невъзможност да присъстват. Над 350 сини феновете играят в помощ на Любо, а паралелно се провеждат търг с вещи, благотворителен базар и дарителска кампания с урни.

Самият Любо не може да присъства на турнира, въпреки огромното му желание, защото всякакви вълнения са абсолютно противопоказни за него. 

Феновете също получават важна подкрепа за този турнир. Терените, които ползват, са безплатни, а от Българския футболен съюз им осигуряват напълно безвъзмездно 8 професионални съдии да ръководят срещите. Привържениците обещават кампанията да продължи и в следващите дни и се надяват да завърши успешно.