Защо пътник напръска с лютив спрей контрольорки на градския транспорт?

От началото на годината случаите на подобни нападения са над 18

27.07.2018 | 16:30 Редактор: Велислав Филипов
Защо пътник напръска с лютив спрей контрольорки на градския транспорт?

Необяснима агресия. Мъж напръска със спрей контрольори на градския транспорт. Инцидентът станал на спирка в столичен квартал. 

Денят е вторник, малко след 10 часа сутринта. Докато чакат поредния автобус на спирката, към двете проверяващи се обръща мъж. Първоначално подходил вежливо – с въпрос, след това обаче последвали обиди и заплахи.

Двете жени го молят да се отдръпне, но мъжът продължава с нападките, дори посяга на една от жените. Тя се опитва да повика помощ. 

"В момента, в който набирах 112, той си извади от чантата спрей и започна да ни пръска. После разбрахме, че това е много силно лютив спрей. Въздух не можехме да си вземеме", споделят контрольорките.

След нападението жените не видели накъде е отишъл нападателят. На спирката имало и друг човек, който също не успял да се намеси. 
От началото на годината случаите на нападения над контрольори са 18. От ръководството на Центъра за градска мобилност признават, че в последните месеци инцидентите зачестяват.

Най-често контрольорите в градския транспорт са нападани от хора, които не желаят да заплатят пътуването си. Извършителят на нападението все още се издирва.