fallback

Вандали поругаха паметниците на Стефан Стамболов и Каблешкови

Това не е първият подобен случай в гробищните паркове в столицата

18.07.2018 | 21:31 Автор: Лазарина Колчагова

Паметниците на Стефан Стамболов и Каблешкови в Централните софийски гробища бяха поругани. 

Това е станало преди два дни,а в момента случаят се разследва. Това не е първият случай на вандализъм в гробищните паркове в столицата. 

Преди два дни група бандити разбиват паметника на държавника Стефан Стамболов. Паметната плоча на Каблешкови също не е била подмината. А това става само на метри от входа на централните софийски гробища.  Откраднати са два бронзови барелефа. От гроба на министър-председателя Стефан Стамболов бронзовата глава, която е върху паметника. 

Най-вероятно става въпрос за организирана престъпна група, която се занимава с това да краде реликви от гробовете и след това да ги продава. 

Не за първи път паметни плочи на известни български личности биват поругани тук на централните софийски гробища. 

Гробищата се охраняват от частна охранителна фирма.  Директорът на Гробищни паркове обеща, че след края на разследването ще има наказани и ще се вземат допълнителни мерки за охраната в парка. 

Охранителната фирма по договор ще възстанови щетите, както на бюста на Стефан Стамболов, така и на щетата на Антон Каблешков. В момента започва и работа по възстановяването на скулптурата на Стамболов.

Вижте повече във видеото.

fallback
Още от Репортажи
fallback