fallback

Продължават опитите да бъдат извадени блокираните в пещера в Тайланд момчета

Спасителните служби планират тренировки за децата, за да се научат да се гмуркат

04.07.2018 | 22:52 Автор: Василена Василева

Продължават опитите да се извадят 12-те момчета и техния треньор от наводнената пещера в Тайланд. Спасителните служби планират тренировки за децата, за да се научат да се гмуркат. Ако това се провали обаче момчетата може да останат в капан с месеци.

Спасителната акция продължава вече 12-ти ден. Властите изпомпват водата от проходите, за да спрат наводненията, причинени от проливните дъждове. 

Първоначалният план на спасителите беше да тренират децата да се гмуркат, но поради отслабеното им физическо състояние изглежда това няма да се случи. 

Властите обмислят и възможността да направят изкуствен изход от пещерата. 

В момента, в който екипите успеят да извадят момчетата, линейки са подготвени, за да извозят футболния отбор към най-близката болница. 

Медицински екипи бяха отведени в пещерата, където се погрижиха за раните на футболния отбор. Бяха им доставени одеала, които да ги стоплят, както и храна и други нужни провизии. 

Въпреки тежката ситуация момчетата все пак намериха сили да се усмихнат и да поздравят притеснените си роднини. 

12-те момчета и техният футболен треньор бяха заклещени в пещерата на 23 юни, след като проливни дъждове наводниха проходите. 

Международен екип от морски тюлени успя да стигне до тях едва на десетия ден, но за щастие всички 13 бяха намерени живи и здрави.

fallback
Още от Репортажи
fallback