fallback

Ексхумираха тялото на Наим Сюлейманоглу заради дело за бащинство

То е заведено от първородната му дъщеря – японката Секаи Мори

04.07.2018 | 18:51 Автор: Василена Василева

Отвориха гроба на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу. Причината е делото за бащинство, заведено от първородната му дъщеря – японката Секаи Мори. 27-годишната жена присъства на ексхумацията в Истанбул.

Засилено полицейско присъствие и брезентови платна – така осъмна гробището Едирнекапъ. Ексхумацията на тленните останки продължи близо 2 часа. 

Секаи Мори, извънбрачната дъщеря на щангист номер 1 за всички времена, беше обсипана с въпроси. Вместо нея обаче говори нейният адвокат. 

"Пробата, която беше в болницата, е недостатъчна да се направи тест, който да гарантира на 100% бащинството. Затова се наложи ексхумацията на тленните останки. Няма да коментираме преди да излязат резултатите от анализа", заяви адвокатът на Секаи Мори Хюлиа Аксахал.

Наим се запознава с майката на Секаи, японска журналистка, по време на Олимпийските игри в Сеул през 1988 година. Те заживяват заедно в Анкара, но след раждането майката и дъщерята се връщат в Япония. 

Приживе Наим никога не е отричал, че има 4 дъщери – три законни и Секаи. И е поддържал връзка с японското си дете през годините. А преди месеци Секаи Мори заведе дело за дял от наследството. 

Другите дъщери на легендарния щангист не присъстваха на ексхумацията. 

Резултатите от ДНК анализа ще станат ясни на 4 октомври, когато е и следващото заседание по делото. От експертизата до голяма степен зависи къде ще отиде част от наследството на Наим Сюлейманоглу.

След неговата смърт на 18 ноември миналата година се появиха различни спекулации. Твърди се, че роденият в кърджалийското село Птичар щангист е притежавал десетки имоти в цяла Турция. Според други обаче голяма част от имуществото му е било разпродадено още приживе.

fallback
Още от Репортажи
fallback