Колите на Google Street View тръгват на нов поход из България

Целта е да се актуализират локалните данни в Google Maps

25.06.2018 | 18:08 Редактор:
Колите на Google Street View тръгват на нов поход из България
Колите на Google Street View тръгват на нов поход из България

От днес колите на Google Street View тръгват на нов поход из България. Целта е да се актуализират локалните данни в Google Maps. Този път автомобилите ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на междуградските пътища. 

Street View е функция на Google Maps, достъпна в над 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на нея потребителите могат да гледат 360⁰ графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Колите на Google са специално оборудвани с 15 броя малки камери, поставени в сфера, за да се заснеме 360-градусовата панорама. 

Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато. Преди всяко публикуване на събраните изображения се извършва обработката със специална технология. Тя замъглява лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани. 

Новата обиколка на България ще продължи около 2 месеца. При предишната славянските потайности, уловени от камерите, станаха хит. Новите ще видим догодина.