Колите на Google Street View тръгват на нов поход из България

Целта е да се актуализират локалните данни в Google Maps

25.06.2018 | 18:08 Редактор: Василена Василева
Колите на Google Street View тръгват на нов поход из България

От днес колите на Google Street View тръгват на нов поход из България. Целта е да се актуализират локалните данни в Google Maps. Този път автомобилите ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на междуградските пътища. 

Street View е функция на Google Maps, достъпна в над 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на нея потребителите могат да гледат 360⁰ графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Колите на Google са специално оборудвани с 15 броя малки камери, поставени в сфера, за да се заснеме 360-градусовата панорама. 

Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато. Преди всяко публикуване на събраните изображения се извършва обработката със специална технология. Тя замъглява лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани. 

Новата обиколка на България ще продължи около 2 месеца. При предишната славянските потайности, уловени от камерите, станаха хит. Новите ще видим догодина.