Пак скандали: Майки и организации отново обсъдиха Закона за хората с увреждания

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов се извини за острия си тон

20.06.2018 | 18:36 Редактор: Василена Василева
Пак скандали: Майки и организации отново обсъдиха Закона за хората с увреждания

Скандали и на днешната среща на майки на деца с увреждания и национално представителните организации. След вчерашния провал на преговорите за Закона за личната помощ, днес на масата в социалното министерство е Законът за хората с увреждания. В същото време президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов се извини за острия си тон срещу майките вчера.

Въпреки желанието преговорите в Министерстовото на труда и социалната политика да са по-конструктивни, диалогът между майките и националано представителните организации и днес се нажежи, след като се стигна до лични нападки.

Имаше дори и сълзи, след като заместник-председателят на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания Адриана Стоименова показа пост във Facebook, в кoйто директно ѝ отправят заплаха за убийство.

А президентът на КТ "Подкрепа", който вчера помоли майките да "престанат да разхождат тези нещастни деца по уличите", се извини.

В отговор майките заявиха, че заради липсата на диалог ще засилят протеста в палатковия лагер пред парламента. В официално писмо поискаха и оставки в социалното министерство.