Математическата гимназия в Пловдив първенец по отличници на матурите след 7 клас

Обичайно учебното заведение се нарежда в челната тройка на училищата с най-високи резултати

08.06.2018 | 13:45 Редактор: Велислав Филипов
Математическата гимназия в Пловдив първенец по отличници на матурите след 7 клас

Пет пълни шестици по математика и една по български. Това са резултатите от тазгодишните държавни зрелости изпити на седмокласниците от Математическа гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив. Те са най-високите в цялата страна.

Едни от най-добре представилите се седмокласници на матурите са Силвия Сребрева и Арман. Те са възпитаници на Математическата гимназия в Пловдив.

Като изключително амбициозни, със състезателен дух и много активни определи своите ученици преподавателят по математика Елка Вълканова. Според нея учениците ѝ участват в много състезания, помагат си в работата, а в класовете има много хубава атмосфера - на съревнование и сътрудничество. 

Обичайно учебното заведение се нарежда в челната тройка на училищата с най-високи резултати, сред които са и Софийската и Варненската математически гимназии. 

Мотивацията на учителите да работят с тези деца и да дават всичко от себе си също е висока и естествено резултатите няма как да закъснеят. На 3 юли ще бъдат оповестени резултатите за първо класиране в елитните гимназии.