Шамари по време на екскурзия: Отново насилие над деца!

Директор и учител от Кърджали посегнаха на две четвъртокласнички - прокуратурата проверява случая

31.05.2018 | 19:48 Редактор: Иван Берберов
Шамари по време на екскурзия: Отново насилие над деца!

Скандал с побой над две четвъртокласнички разтърси Кърджали. Посегателството е извършено от директора и учителка от Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий". 

Според разказите на децата – инцидентът станал по време на ученическа екскурзия до София в началото на месеца. Прокуратурата разпореди проверка по случая.

Учениците посетили столицата, тъй като трябвало да участват на фестивал. Вечерта обаче едната от майките получава обаждане от дъщеря си, че няма какво да вечеря.

В резултат на това родителят се обажда на един от учителите и последвал разпален диалог. След разговора с майката, която е колега в училището, учителят и директорката отиват в хотела и намират въпросната дъщеря и нейната приятелка. 

"Започват да ги бият, скубят за косите, да им крещят. Свидетели на това стават две момчета. Двете с блъскане са отведени към тяхната стая, където боят и крясъците продължават. Всичко става в рамките на час. Забранено им е да се обаждат по телефоните. На сутринта, по време на закуската, директорката обявява пред всички, че е набила двете момичета", обясни Илияна Стоянова, майка на едно от битите деца.

Илияна Стоянова решава заедно със съпруга си да се срещнат с директорката. Следва отказ от нейна страна с мотив, че приемният ѝ ден е във вторник. 

Съпругът на Стоянова изчаква отреденото време и се среща с директорката, която обаче отрича това да се е случило. Семейство Стоянови се свързват с адвокат и подават жалби към отговорните институции. 

Дни по-късно майката подава и втора жалба, в която е посочено, че директорката е използвала "гнусни епитети" спрямо дъщеря ѝ по време на оперативка пред останалите учители. 

Директорката на учебното заведение отказа да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR. Прокуратурата разпореди предварителна проверка от полицията. От днес засегнатите страни дават обяснения в полицията.