Традиционни ястия от местни продукти на вечерята на лидерите от Европейския съюз в София. Лидерите на държавите-членки пристигат у нас ден преди Срещата на върха ЕС-Западни Балкани.
Те ще се срещнат на неформална вечеря по покана на председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Домакин е българският министър-председател Бойко Борисов.
Шеф Борислав Паунов залага на местни продукти и традиционни начини на приготвяне. Салатата е композиция от български елементи в цветовете на националния флаг.
Предястието е вариация на кюфтета с лютеница и пържени картофи. Шеф Паунов се надява да впечатли гостите най-вече с основното ястие.
Но, разбира се, очаква да обере овации и с десерта - модерен прочит на класическите ореховки. За веганите и вегетарианците ще има специално меню. Хлябът на вечерята е замесен с ръжено брашно. А според шеф Паунов в изискванията на лидерите от ЕС нямало нищо шокиращо, предаде Ива Григорова.