fallback

Столично училище помогна на свой общински съименник да отпразнува юбилея си!

ОУ "Д-р Петър Берон" в село Чернолик получи няколко палети с дрехи, пособия, раници и спортни принадлежности

07.05.2018 | 22:11 Автор: Иван Берберов

Малки ученици от София помогнаха на бедно селско училище да отпразнува 110-годишния си юбилей. Историята се развива в дуловското село Чернолик.

Някога пълно с деца, днес основно училище "Д-р Петър Берон" в селото е само със 106 ученика. Ръководството му обаче иска да направи един незабравим празник на възпитаниците си, но няма пари за това. 

На директорката на училището ѝ хрумва да потърси помощ по нестандартен начин. Решава да пише на други училища из страната, които носят същото име като нейното. В крайна сметка директорката открива 5-6 подобни училища. 

На всичките изпратени покани с молба за помощ към съименниците им, се отзовава само едно училище – Частно основно училище "Д-р Петър Берон" в София. Директорката не се сърди на останалите, че не са се отзовали на молбата ѝ. 

За сметка на това пък частното столично училище превръща помощта към добруджанския си съименник в своя кауза. В пристигналите няколко палети с подаръци могат да се видят дрехи, училищни пособия, раници, спортни принадлежности. 

Повечето от тях са новозакупени. Както и 190лв. в плик от един клас и много поздравления. 

"Искам да благодаря на училището, на ръководството, на родителите, на децата – страшно ни развълнувахте. Огромно благодаря на всички колеги, които са допринесли нашата радост да се случи", подчерта директорката Гюлсевер Расим.

fallback
Още от Репортажи
fallback