Столично училище помогна на свой общински съименник да отпразнува юбилея си!

ОУ "Д-р Петър Берон" в село Чернолик получи няколко палети с дрехи, пособия, раници и спортни принадлежности

07.05.2018 | 22:11 Редактор:
Столично училище помогна на свой общински съименник да отпразнува юбилея си!
Столично училище помогна на свой общински съименник да отпразнува юбилея си!

Малки ученици от София помогнаха на бедно селско училище да отпразнува 110-годишния си юбилей. Историята се развива в дуловското село Чернолик.

Някога пълно с деца, днес основно училище "Д-р Петър Берон" в селото е само със 106 ученика. Ръководството му обаче иска да направи един незабравим празник на възпитаниците си, но няма пари за това. 

На директорката на училището ѝ хрумва да потърси помощ по нестандартен начин. Решава да пише на други училища из страната, които носят същото име като нейното. В крайна сметка директорката открива 5-6 подобни училища. 

На всичките изпратени покани с молба за помощ към съименниците им, се отзовава само едно училище – Частно основно училище "Д-р Петър Берон" в София. Директорката не се сърди на останалите, че не са се отзовали на молбата ѝ. 

За сметка на това пък частното столично училище превръща помощта към добруджанския си съименник в своя кауза. В пристигналите няколко палети с подаръци могат да се видят дрехи, училищни пособия, раници, спортни принадлежности. 

Повечето от тях са новозакупени. Както и 190лв. в плик от един клас и много поздравления. 

"Искам да благодаря на училището, на ръководството, на родителите, на децата – страшно ни развълнувахте. Огромно благодаря на всички колеги, които са допринесли нашата радост да се случи", подчерта директорката Гюлсевер Расим.