fallback

Тръмп отново игнорира вечерята на кореспондентите в Белия дом

Той е расист и харесва белите националисти, заяви актрисата Мишел Уолф

29.04.2018 | 14:55 Автор: Тодор Петров

Във Вашингтон се проведе традиционната вечеря на кореспондентите в Белия дом. Преди ерата "Тръмп" годишното мероприятие събираше на едно място журналисти, членове на президентската администрация и холивудски звезди.

За втора поредна година американският държавен глава игнорира събитието, атмосферата не бе както по време на управлението на Обама. Днес вечерята е своеобразна демонстрация на журналистическа солидарност в отговор на постоянните атаки на Доналд Тръмп срещу медиите. 

Начело на приема застана председателят на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом – българката Маргарет Талев. А най-запомняща се в програмата беше речта на актрисата Мишел Уолф. 

"Тръмп е расист и харесва белите националисти – това е странна дума, използвана за нацист. Да наречеш нациста бял националист, е като да наречеш педофила приятел на децата. Или да наречеш Харви Уайнстийн Дон Жуан", заяви тя. 

В същото време Доналд Тръмп предпочете да отиде на митинг в Мичиган. И да демонстрира за пореден път презрението си към медиите, които определя като "врагове на американския народ".

Вижте още във видеото!

fallback
Още от Репортажи
fallback