Бягане за нова тенис маса - или как деца помагат на деца...

Столичният Южен парк ще се събуди в събота с благотворителен маратон

27.04.2018 | 23:06 Редактор: Иван Берберов
Бягане за нова тенис маса - или как деца помагат на деца...

Ученици от столично училище организират благотворителен маратон в събота сутрин. Събраните средства ще отидат за обновяване на спортната база в друго училище.

Виржиния и Рада са бивши възпитаници на 107-о училище. Години след като завършват образованието си там, решават да организират благотворителен маратон. Със събраните средства ще закупят нова тенис маса за двора на старото си училище.

Михаил и Станислав са в отбора по тенис на маса в 107-о училище. Според тях обновяването на спортната база е наложително. Момичетата са направили кратко проучване преди да се спрат на 107-о училище. Стигат до следното заключение. 

"Училищата, които нямат добра спортна база, няма да си качат снимки от базата в интернет. Това, което ще открием, са хубави физкултурни салони, а това, което остава невидяно, е това, от което има нужда", поясни Рада Павлова.

Директорът на 107-о училище се гордее с идеята на бившите си възпитаници. Все пак е категоричен – държавата трябва да инвестира повече в спортните бази на всички училища. 

Събитието ще състой утре сутрин в Южния Парк в София. Сумата за участие в маратона е символична.