fallback

Семейството на Авичи намекна, че се е самоубил…

Младият шведски диджей бил пристрастен към алкохола

27.04.2018 | 18:49 Автор: Иван Берберов

След трагичната смърт на шведския диджей Авичи – семейството му намекна, че 28-годишния музикант е отнел собствения си живот. Тим Берлинг беше открит мъртъв в хотелската си стая в Оман на 20 април.

Звездата на Авичи, диджей и музикален продуцент от Швеция, изгря на световната музикална сцена още с първите ноти на големият му хит "Левълс". Работи с редица световно известни изпълнители, сред които Давид Гета, Леона Луис, Мадона и Лени Кравиц. 

Въпреки светлината на прожекторите, в живота на Авичи имаше и тъмна страна – той бе пристрастен към алкохола. През 2016 година, той получава тежка диагноза – остър панкреатит. 

Заради последвалите операции, Авичи прекратява живите си участия. Въпреки кратката си кариера, неговото име светкавично се качва на върха на световните музикални класации. 

Само през 2014 година хитове му донасят приходи от над 28 милиона долара. Той винаги остава скромен и подчертава, че толкова пари не са му нужни. През 2012 Авичи дарява всичките си приходи от турнето си в Съединените щати – над един милион долара – на асоциация, която се бори с бедността в страната. 

А по-късно, дарява един милион евро за благотворителност в родната си Швеция. Авичи напусна този свят едва на 28 години. Причините за смъртта му все още се изясняват. 

Семейството му намекна, че става въпрос за самоубийство в отворено писмо към медиите. В него те подчертават – синът им не е бил създаден за машината, в която е попаднал. 

Родителите на Авичи допълват, че той е имал крехка и артистична душа, отворена към редица екзистенциални въпроси. Писмото си, те завършват с думите: Тим, ще ни липсваш. Ние винаги ще те обичаме. Твоята музика винаги ще носи спомена за теб.

fallback
Още от Репортажи
fallback