fallback

Иванчева умишлено бавела административни услуги

Бизнесменът, подал сигнал срещу нея, е бил рекетиран за около 1 млн. евро

19.04.2018 | 13:35 Автор: Василена Василева

Десислава Иванчева умишлено е бавела с месеци административни услуги, които отнемат седмица, най-много две. За да ускори процеса искала пари или да се облагороди кварталът за сметка на предприемача. А бизнесменът, подал сигнала срещу нея, е бил рекетиран за около 1 млн. евро.

Жалбите до Върховния административен съд и до Столичната община не помогнали на строителния предприемач да получи последния му нужен документ, за да започне строителството в квартал "Младост". Макар и одобрен от главния архитект на столицата, процесът не можел да стартира без формално одобрение от районния кмет. 

Десислава Иванчева и бившият кмет на район "Младост" Петър Дюлгеров се познават. И не е трудно да осъществят схема за изнудване, в която Дюлгеров е посредник между чиновника и бизнесмена. 

За да се придвижи преписката, инвеститорът трябвало да плати първоначална вноска от 70 хил. евро. След няколко отлагания се стигнало до срещата му с Дюлгеров. Посредникът прибрал 14 хил. евро комисионна и дал остатъка на Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. 

След редица разговори с адвокати, семейстовто на Иванчева се спряло на адвокат Марковси. Оказва се обаче, че не могат да си го позволят.

А проблемите на Младост не приключвали с ареста на Иванчева и жителите на квартала готвят нови протести.

Прокуратурата ще поиска Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и посредникът Петър Дюлгеров да останат за постоянно в ареста. 

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Репортажи
fallback