fallback

Ежегодното следзимно кърпене на дупки започна… поне в Бургас

Шофьорите алармират, че ремонтите са бавни и некачествени

07.04.2018 | 15:15 Автор: Иван Берберов

Макар и да не беше сурова, зимата остави своя отпечатък. Равносметката, след като снегът се стопи, са безброй разбити пътища. 

В Бургас започна ударно кърпене на дупките, а експерти от администрацията и представители на поддържащите фирми правят пълен обход на пътната мрежа, за да набележат критичните точки.

Опънати нерви и строшени коли. Това е равносметката на бургаските шофьори. Един от тях - Георги Караилиев, се оказва посред нощ на пътя от Бургас за Каблешково с разцепена гума и пръсната джанта.

Караилиев разказва, че при по-висока скорост със сигурност е щял да изхвърчи от пътя. Според КАТ обаче едва 1% от катастрофите са заради неравности по пътя. 

От там отказват да му издадат протокол, защото според тях това не е ПТП. Шофьорите недоволстват, че ремонтите не се вършат качествено и се налага улиците да се кърпят след всяка зима. 

От общината в Бургас казват, че трайни ремонти и полагането на топъл асфалт става при температура над 5 градуса. Шест фирми работят по кърпежите на улиците в Бургас. Некачествените ремонти се отстраняват за тяхна сметка, обясниха от общинската администрация. 

Химикалите и солта, които се използват за обработка на пътищата при зимни условия, са най-големият враг на асфалтовото покритие, твърдят специалистите.

В Бургас асфалтират и с уникална с машина, която използва специална технология – впръскване под налягане на асфалтираща смес в компрометираните участъци, предаде Стиляна Георгиева.

fallback
Още от Репортажи
fallback