Русия настоя за спешна среща на ООН поради "Скрипал"

Британското външно министерство изтри обвинението към Москва в Twitter

05.04.2018 | 19:55 Редактор: Иван Берберов
Русия настоя за спешна среща на ООН поради

Съветът за сигурност на ООН се събира днес, извънредно по настояване на Русия. Причината – Москва иска разследване на покушението срещу Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. 

На този фон Сергей Лавров сравни разследването по делото за Скрипал с "Алиса в страната на чудесата" и подчерта - Русия ще защити интересите си на всяка цена.
 
Руският министър на външните работи Сергей Лавров се срещна с генералния секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Томас Гремингер в Москва.

По-рано, руската национална телевизия излъчи запис на предполагаем телефонен разговор между Юлия Скрипал и нейния братовчед. В него, дъщерята на бившия руски шпионин твърди, че вече се чувства добре, а баща ѝ е стабилизиран.

На Острова изникнаха нови въпроси, след като британското министерство на външните работи изтри публикацията в Twitter, в която обвинява Русия за покушението. 

В текста изрично се цитира, че според експерти, невропаралитичният газ е производство на Русия – информация, която беше оборена от военната лаборатория, участваща в разследването.