Крале, дракони и гангстери се надпреварват за наградата БАФТА

Категорията "Незабравими моменти" събра всеобщото внимание

05.04.2018 | 17:42 Редактор: Иван Берберов
Крале, дракони и гангстери се надпреварват за наградата БАФТА

Кралски фамилии, гангстерски семейства и битки с дракони в тазгодишните номинации на БАФТА за телевизия, които ще бъдат раздадени на 13 май. Кой участва в надпреварата за престижните статуетки?

Сред фаворитите за наградата БАФТА тази година е британската драма "Короната", която разказва историята на кралица Елизабет Втора още от нейния брак с принц Филип през 1947 година. 

Сериалът проследява нейния живот след наследяването на британската корона, отношенията ѝ с водещите политици, както и със семейството си.

Срещу "Короната" се изправя полицейската драма "Служебен дълг" на БиБиСи 1. Историята проследява работата на антикорупционния отдел на британската полиция и техните разследвания.

"Остри козирки", сериал, посветен на живота във Великобритания след Първата световна война и гангстерските фамилии в Бирмингам, също участва в надпреварата за статуетка. Лентата е следвана от черната комедия "Края на света". 

Фаворити в международната категория за най-добър сериал са хитовата продукция "Разказът на прислужницата" по романа на Маргарет Атууд, както и "Големите малки лъжи" със звездното участие на Никол Кидман, Рийс Уидърспуун и Шайен Удли.

Погледите обаче привлече категорията "Незабравими моменти", в която бяха номинирани емблематични телевизионни моменти от изминалата година. 

Сред тях място намериха сцената от "Игра на тронове", в която драконът Визерион бива убит от Краля на нощта и възкръсва, за да стане част от армията на мъртвите, представянето на 13 доктор в култовия сериал "Доктор Кой", както и изпълнението на Ариана Гранде по време на благотворителния концерт в памет на загиналите при атентата в Манчестър миналата година.