3-годишният български гвардеец си има двойник във Великобритания

През март 2029 година за Маршал Скот е запазено почетно място във военния колеж в Харогейт

29.03.2018 | 14:48 Редактор: Василена Василева
3-годишният български гвардеец си има двойник във Великобритания

След като в новините на Bulgaria ON AIR ви показахме най-малкия гвардеец в България, се оказа, че 3-годишният Никола си има двойник във Великобритания. 

Мечтата на 4-годишния Маршал Скот е да бъде гвардеец на кралицата. Той се сдобива с пълна униформа и гордо я облича за четвъртия си рождения си ден, когато разбира, че родителите му ще го заведат в британския замък Уиндзор. 

Когато започва смяната на караула, момченцето е щастливо просто да застане отстрани и да поздрави маршируващите гвардейци с ръка на челото. 

Това, което той не очаква обаче е, че един от тях нарушава протокола, излиза от строя и се отправя към Маршал. Двамата позират заедно за снимка и козируват преди гвардеецът да се прибере. 

Така мечтата на Маршал се сбъдва точно на рождения му ден. А щастието му разтапя сърцата на цяла Великобритания. 
Подаръците не спират до там. Малкият гвардеец привлича вниманието и на туристите и бързо се превръща в една от най-големите атракции. 

А най-голямата изненада идва малко по-късно, когато гвардеецът, сбъднал мечтата на Маршал се свързва с майка му и предлага на момченцето специална обиколка на замъка Уиндзор. И накрая едно последно обещание. През март 2029 година за Маршал Скот е запазено почетно място във военния колеж в Харогейт.