fallback

Ремонт за 4 милиона на 9 локомотива: Има ли злоупотреби в БДЖ?

Участници в обществена поръчка се съмняват в предизвестен избор на изпълнител

20.03.2018 | 19:25 Автор: Ивайло Николов

Отново съмнения за източването на БДЖ. Дали е с предизвестен край изборът на изпълнител за ремонта на 9 вагона, все още не се знае, защото Обществената поръчка все още не е завършила. Така обаче смятат останалите участници, които искат да ремонтират въпросните 9 вагона. 

Една от фирмите желаеща да участва в тази поръчка твърди, че процедурата е така създадена, че на нея да отговаря само една фирма, за която се твърди, че е свързана с изпълнителният директор на Железопътна администрация. 

Преди месец БДЖ обявява обществена поръчка за ремонт на 9 локомотива, в депо и съоръжения на БДЖ, който ще се осъществи с части и от работници на БДЖ, а след ремонта на частна фирма ще бъдат платени 4 милиона лева. 

Така според останалите участници в търга обществената поръчка е с предизвестен край. БДЖ ще съизпълнява 80% от обема на поръчката в собствени сграда, със собствен персонал, със собствени части всичко това е записано в поръчката. 

Според желаещите да ремонтират локомотивите, обществената поръчка за рехабилитацията на локомотивите е направена така, че на условията да отговаря само една единствена фирма, която не разполага с нужното за ремонта оборудване- ЖП Тракция ЕООД. 

Министърът на транспорта Ивайло Московски вече е разпоредил пълен одит на обществената поръчка. 

Вижте още в репортажа

fallback
Още от Репортажи
fallback