В Сърбия празнуват с ракия "Путиновка" резултатите в Русия

В същото време опозицията организира протести срещу преизбирането на стария нов президент

20.03.2018 | 15:18 Редактор: Велислав Филипов
В Сърбия празнуват с ракия

След категоричната победа на Владимир Путин на изборите, той благодари на предизборния си щаб за безрезервната подкрепа. Поздравления за удивителния резултат получи и от премиера Бойко Борисов. 

На фона на всенародната руска еуфория, опозицията организира протести срещу изборните резултати.

С много усмивки и наздравици представителите на предизборния щаб на Владимир Путин отпразнуваха победата. В следващите шест години новият стар президент очаква отново голяма подкрепа от екипа си. 

Надежда за по-добро бъдеще изразиха и много руснаци, дали гласа си за Путин. Мнозина заявиха, че са го избрали, защото искат повече стабилност и по-добър живот. 

Поздравления Путин получи и от българския премиер Бойко Борисов. Празненства имаше и в сръбското село Путиново. В продължение на три столетия селото се е казвало Хаджинци, но през 2012 в чест на руския лидер го преименуват. Табелата на селото е специално изваяна. Местните лозари приготвят и сливова ракия на име "Путиновка". 

В същото време опозицията организира протест срещу резултатите от вота. Лидерът на опозиционното движение "Ляв Фронт" Сергей Удалцов осъди изборите и заяви, че няма причина преизбраният Путин да бъде поздравен. 

Удалцов беше обвинен в заговор за масови безредици по време на протест, проведен в навечерието на встъпването в длъжност на Путин за третия мандат през май 2012 г.