Снежната буря в САЩ продължава да усложнява обстановката

В щатите Пенсилвания и Ню Джърси е обявено бедствено положение

09.03.2018 | 17:53 Редактор: Ивайло Николов
Снежната буря в САЩ продължава да усложнява обстановката

Сложна е метеорологичната обстановка в североизточните Съединени щати, където връхлетя втора снежна буря в рамките на седмица с бурни ветрове, много сняг и наводнения. В щатите Пенсилвания и Ню Джърси е обявено бедствено положение.

Близо 1 милион домакинства останаха без ток заради бурния вятър, чиито пориви на моменти достигаха до 100 километра в час. Някои от жителите са на тъмно от миналата седмица, когато връхлетя предишната снежна буря. 

Отстраняването на авариите става трудно заради лошото време. Много училища и някои университети са в принудителни ваканции. В някои щати част от местните държавни институции са затворени. 

Транспортът по цялото Източно крайбрежие е силно затруднен. Заради лошото време, почти половината от полетите за трите най-големи летища на Ню Йорк бяха анулирани или се движеха с огромни закъснения. 

Автобусът на женския баскетболен отбор на Североизточния университет закъса във Филаделфия. Момичетата, които се връщаха след тренировка, се наложи да слязат и да бутат превозното средство, за да го измъкнат от преспите.