fallback

Забравяте профилактиката? Чатботът "Healthy" ще ви напомни!

Приложението е към Facebook и е дело на млади и успешни български специалисти

24.02.2018 | 14:54 Автор: Иван Берберов

Екип от млади специалисти създаде първия по рода си чатбот, който ни подсеща да отидем на профилактичен преглед. Разработката "Healthy" е достъпна в чатканал към Facebook. Умният помощник е напълно безплатен и съществува от средата на декември. 

Помните ли кога за последно посетихте лекарския кабинет без да имате конкретни оплаквания? Или кога отидохте на зъболекар, преди да се появят болките?

Приложението е създадено именно за хора, които оставят здравните грижи за последния момент. Българският чатбот ни напомня за основните профилактични прегледи, през които трябва да преминем. 

Чрез съобщение във Facebook "Healthy" се опитва да определи нашето здравно състояние. Задава ни въпроси, а след това ни дава съвети. Докато ботът може да дава нужните отговори екипът на приложението не се намесва. 

Ботът е маркетингова разработка на фирма, която предлага отстъпки за различни болнични заведения. Тя е установила чрез свое проучване, че по-голямата част от хората не си правят чести профилактични прегледи, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Милена Енчева. 

fallback
Още от Репортажи
fallback