Племенни и животински шарки дефилираха в Седмицата на модата

Последната колекция на известната дизайнерка Каролина Херера премина по бляскавия подиум

13.02.2018 | 17:07 Редактор:
Племенни и животински шарки дефилираха в Седмицата на модата
Племенни и животински шарки дефилираха в Седмицата на модата

В разгара на Седмицата на модата в Ню Йорк – за последен път по престижния подиум премина колекция на Каролина Херера.

След повече от 37 години в света на модата, тя избра да преотстъпи позицията си на креативен директор в компанията. Вместо това, ще заеме поста на международен посланик на известната марка. 

Последната ѝ колекция не разочарова феновете – освен на класическите за стила ѝ черно и бяло, дизайнерката заложи и на по-смели цветове, като жълто и оранжево. На подиума се появиха и тоалети с животински шарки. 

Ралф Лорън на свой ред заложи на плажните мотиви и лятното настроение. Вдъхновени от морското вълшебство на Ямайка, част от тоалетите искряха в зелено и жълто, а моделите се разходиха по специалния син подиум боси. 

Перлата в короната на модния спектакъл в понеделник беше колекция от дългоочакваната филмова продукция "Черната пантера". Лентата за супергерои от африкански произход вдъхнови редица тоалети, в които главните мотиви са взаимствани от различните племена и народи на Африка.

"В момента се пише история. Публиката няма търпение да гледа филма ни. Много ми е приятно да видя как хората възприемат идеята и я правят своя собствена", сподели актрисата Лупита Нионго.

След края на модното шоу, цялата колекция ще бъде продадена на търг, а печалбите ще бъдат дарени на международната хуманитарна организация "Спасете децата".