fallback

Над 30 хил. продадени "зелени билета" в първия ден на кампанията

Заради мръсния въздух вчера софиянци можеха да пътуват срещу един лев с всички линии на градския транспорт

29.01.2018 | 22:26 Автор: Василена Василева

Над 30 000 зелени билета са били продадени през първия ден от въвеждането на мярката. Заради мръсния въздух вчера софиянци можеха да пътуват срещу един лев с всички линии на градския транспорт.

На моменти обаче количествата на билетите са се изчерпвали.

А обещанията не закъсняха - от Центъра за градска мобилност увериха, че следващият път, когато се въведе тази мярка, ще има по-добра организация и до подобни ситуации няма да се стига.

Според Мирела, която всеки ден използва градски транспорт, за да ходи на лекции в НАТФИЗ, липсата на зелени билети в превозните средства не е единственият проблем. 

"Пускат тази зелена карта само, когато въздухът е мръсен, а ние как разбираме днес мръсен ли е въздухът и ще можем ли да пътуваме с нея?", попита тя.

От Столичната община обясниха, че гражданите могат да получат информация от интернет страницата или от сайта на Центъра за градска мобилност. 

Критиките към въведената мярка бяха отправени и от "Спаси София".

"Ако искахме тази мярка наистина да е ефективна, това трябваше да е първата мярка, която да се въведе преди очаквано сериозно замърсяване, за да може изобщо да не се позволява насищане", подчертаха от неправителствената организация.

Въпреки това обаче има и една добра новина за пътуващите през следващия ден на "зеления билет" в столицата  - ако в превозното средство, в което пътувате не се продава такъв билет, вие не подлежите на санкция.

fallback
Още от Репортажи
fallback