Дончев: "Хризантема" трябва да бъде преоснован

По думите му една от основните причини за грубото и арогантно отношение към децата се корени в липсата на квалифициран персонал

26.01.2018 | 21:23 Редактор: Василена Василева
Дончев:

Станалият скандално известен център за деца и младежи с увреждания "Хризантема" в Габрово трябва да бъде преоснован, а децата изведени докато за тях се създаде нормална среда. 

Това заяви днес вицепремиерът и бивш кмет на града Томислав Дончев при посещение във Велико Търново. По думите му всеки, който е видял грубо отношение на децата и не е уведомил за това отговорните институции, трябва да понесе наказателна отговорност.

По-рано днес екип на Bulgaria ON AIR успя да разговаря с една от служителките, заснети да удрят и заплашват деца.

Татяна Донева разказва, че клиповете, на които се вижда как тя обижда и посяга на деца са били записвани от ръководството на "Хризантема" за забавление. 

По думите ѝ това е и причината толкова време никоя институция да не бъде сигнализирана, а сега попаднали в медийното пространство заради личностна вражда. 

Татяна Донева е категорична, че насилието в дома не било ежедневие, но признава, че работата с децата е изключително специфична и понякога се случвало персонала да изпусне нервите си. 

Децата трябва да бъдат изведени от "Хризантема", а центърът да се изгради на ново. В това е категоричен вицепремиерът Томислав Дончев. По думите му една от основните причини за грубото и арогантно отношение към децата се корени в липсата на квалифициран персонал. 

Проверките на социални, отдел "Закрила на детето" и прокуратурата продължават, а първи резултати ще бъдат изнеси в понеделник.