Убиецът на бездомници от Варна остава в ареста

14-годишният Денис Живков, който е обвинен за жестокото убийство, не е изразил съжаление за стореното

24.01.2018 | 15:50 Редактор: Ивайло Николов
Убиецът на бездомници от Варна остава в ареста

Варненският съд остави за постоянно в ареста 14-годишния Денис Живков, обвинен за жестокото убийство на бездомник. Според разследващите момчето не е изразило съжаление за стореното, след като било задържано.

От прокуратурата поискаха най-тежката мярка с мотива, че престъплението е извършено с изключителна агресия и жестокост. Освен това, според обвинението родителите и учителите не са упражнявали достатъчно добър контрол над 14-годишния Денис.

Той е извършвал и предишни безпричинни нападения над възрастни хора, става ясно от справка на Детска педагогическа стая. За тези случаи ще се събира допълнително информация. Адвокатът на Денис поиска момчето да бъде пуснато под домашен арест. В съдебната зала Денис каза само, че иска да види родителите си.

Другият участник в престъплението, който е малолетен и заради това не може да носи наказателна отговорност, е изпратен в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни извършители на престъпления.

Бездомникът беше намерен в безпомощно състояние в района на пазара до блок 20 във варненския квартал "Владислав Варненчик". Аутопсията показва, че смъртта му е настъпила вследствие тежка черепно-мозъчна травма и разкъсване на вътрешните органи.