Нова кръв се проля в Афганистан – въоръжени с картечници нападнаха НПО

Атентатът е избухнал в Джалалабад – град на границата с Пакистан

24.01.2018 | 14:18 Редактор:
Нова кръв се проля в Афганистан – въоръжени с картечници нападнаха НПО
Нова кръв се проля в Афганистан – въоръжени с картечници нападнаха НПО

Атентат в Афганистан! Нападнаха неправителствена организация в източния афганистански град Джалалабад. Атаката срещу сградата на "Save the children" е започнала тази сутрин и продължава и в момента. Според първоначалната информация жертвите са най-малко 2, а пострадалите – поне 12.  

Изстрели от картечници и ръчни противотанкови гранатомети огласят квартала. Към момента нападателите се намират на горните етажи на сградата. Атаката започва около 9:10 часа тази сутрин с взрив на кола-бомба пред главния вход. В същото време в офисите на "Save the children" се намират близо 50 служители. 

"Експлозията разтърси квартала и хора и деца се разбягаха по улицата. Видях кола в пламъци и след това започнаха изстрелите. Нападателите са най-малко трима. Те щурмуват сградата и влизат вътре", разказва Гулам Наби, свидетел на случилото се. 

Афганистански командоси са обкръжили района. Джалалабад – град на границата с Пакистан – е честа сцена на кървави нападения както от страна на талибаните, така и на "Ислямска държава". 

В съобщение в Twitter обаче талибаните отричат атаката да е тяхно дело. "Save the children" работи в сферата на образованието, здравеопазването и основните грижи за децата и е активна в Афганистан вече 41 години.