fallback

Шампион в К1: Битките в клетката не са просто "хамалски бой"

Даниел Илиев победи Джузепе Де Доменико по време на гладиаторските битки в "Арена Армеец"

16.01.2018 | 11:01 Автор: Ивайло Николов

Даниел Илиев спечели титлата в стил К1 до 84 килограма, след победа над далеч по-опитния си италиански противник Джузепе Де Доменико.

Българският шампион, който се занимава с кикбокс едва от 2 години обясни, че в тази среща е трябвало да бъде много внимателен.

"Винаги търся нокаут, но този път не се излъгах, защото това може да ти направи лоша шега срещу толкова опитен противник", обясни Илиев в студиото на "България сутрин".

Той подчерта още, че за разлика от мнението на много хора, битките не са само хвърляне на удари, а има много стратегия в този спорт.

Шампионът похвали организацията на гладиаторските битки в София, защото в тях са участвали представители на някои от най-добрите школи в света. Даниел Илиев сподели още, че сега му предстои участие в Китай. 

"Много хора имаше, които не вярваха в мен, защото аз не се занимавам от дълго, преди играх ММА, сега от 2 години сериозно се захванах с кикбокс. Имам чувството, че израснах доста", обясни още шампионът пред Bulgaria ON AIR.

Даниел Илиев каза още, че в България има много добри бойци, но е трудно да се занимаваш професионално с това, защото ако нямаш нужното ниво, няма как да се издържаш. 

fallback
Още от Репортажи
fallback