Инициатива предлага емоционална помощ за онкоболни

Диагнозата е само етап от живота - той продължава, напомнят психолози

05.01.2018 | 13:53 Редактор:
Инициатива предлага емоционална помощ за онкоболни
Инициатива предлага емоционална помощ за онкоболни

Започва инициатива в подкрепа на хората преминаващи през диагнозата рак. Специални групи за взаимопомощ ще заработят в Болницата по онкология в София. Психолози ще работят с пациенти и посетители. 

Битката с диагнозата рак е една от най-големите трудности, пред които може да бъде изправен човек. Лечението се отразява различно на всеки, но пътят никога не е лек. 

Това са тежки и често драматични състояния, които се приемат тежко от всеки пациент. А за да приемат диагнозата си по-леко, от началото на декември пациентите с онкологични заболявания ще могат да посещават групи за емоционална подкрепа в столичната онкология. 

Групите за взаимопомощ ще бъдат безплатни, както за пациентите на лечебното заведение и техните близки, така и за останалите хора с онкологични заболявания. Те ще се състоят в обособения център за пациенти.

Психолози напомнят на всеки, който се бори с болестта: Диагнозата е само един етап от живота ви, процедурите са само един етап, престоят в болницата е само един етап и всичко останало, което е част от живота ви продължава да го има и вие сте много повече от това, което ви се случва в болницата.

Групите ще бъдат две. Първата ще е само за пациенти и ще се провежда всеки вторник, а в четвъртък психологическа подкрепа могат да получат и близките на болните.