fallback

Баба и внуче с тежка съдба посрещат Коледата с надежда за здраве

Момчето е с тежка форма на детска церебрална парализа, а родителите му са го изоставили

26.12.2017 | 18:05 Автор: Иван Берберов

Благотворителната кампания на "Българската Коледа" даде лъч надежда на възрастна жена и 15-годишното ѝ внуче от село Драганово. 

Момчето се бори с тежката диагноза на детска церебрална парализа, а за него се грижи само баба Ана. Двамата живеят единствено със своите крайно недостатъчни пенсии – нейната от 270 лв. и неговата от 450 лв. 

Кристиян е роден два месеца преждевременно. В първите месеци от живота си бил в кувьоз с кислороден апарат. Лекарите не давали никаква надежда на родителите му, че ще оцелее. От болницата го изписват като клинично здрав, а чак след година лекарите откриват заболяването му.

Още докато бил съвсем малък баща му напуснал семейството и оттогава не се появил. Преди време пък майка му се оженила отново в чужбина, а грижите за Крис останали на баба му. 

Ана и Кристиян посрещат тежкото си ежедневие с кураж и не се оплакват. Парите, които получават не са достатъчни за лечението на болното момче. Само от кампанията "Българската Коледа" помогнали със средства за операцията на краката на момчето и за престоя в санаториум. 

Двамата се надяват да посрещнат тази Коледа с надежда за здраве и по-лек живот. 

fallback
Още от Репортажи
fallback