600 души в Кюстендил посрещат Коледа, но без заплати

Абсурден казус със съдия-изпълнител и строителни фирми запорира сметките на общината

20.12.2017 | 14:07 Редактор:
600 души в Кюстендил посрещат Коледа, но без заплати
600 души в Кюстендил посрещат Коледа, но без заплати

Запорираха сметките на община Кюстендил. 600 души са заплашени да останат без заплати и то в навечерието на Коледните празници.

Всичко започва през 2009 година. След наводнение в Кюстендил, две строителни фирми са наети да укрепят и ремонтират засегнатите пътища. От фирмите решили да свършат повече работа от възложената, а в последствие поискали и повече пари за допълнителния труд.

За запора на сметките в община Кюстендил научават в късния следобед вчера. В съобщението се дава срок 500-те хиляди лева, повечето от които лихви, да бъдат изплатени в двуседмичен срок. 

В противен случай съдия-изпълнителят заплашва с отнемане на имущество.

"За Игнажден не е най-приятното нещо да влезе съдия-изпълнител, свидетели сме на агресия срещу държавността! След като можете да бъдете осъдени, без да сте поръчали или да сте били уведомени за конкретната дейност, очевидно е налице сериозен съдебен прецедент", заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

От общината казаха, че се надяват на разбиране от страна на доставчиците на различни услуги, за да може сградата да не остава без електричество, а служебните автомобили без гориво.