Как двама млади влогъри четат "Книги под завивките"?

Темз Арабаджиева и Антон Биров правят видеа с коментари и анализи на различни заглавия, автори и сюжети на произведения

13.12.2017 | 09:33 Редактор: Велислав Филипов
Как двама млади влогъри четат

Темз Арабаджиева и Антон Биров създават свой влог, наречен "С книги под завивките", в който коментират заглавия, автори и сюжети на различни произведения.    

"Идеята за влога беше моя, а заглавието го решихме на съвместен семеен съвет. И двамата имаме блог за книги. Антон влага много усилия в монтажа. Обикновено влоговете следват една и съща линия, а ние се опитваме да се разнообразяваме. Не винаги сме под завивките, а снимаме и навън", каза Темз Арабаджиева в студиото на "България сутрин". 

Според Антон Биров ако може да се прави разделение на книгите на леки и тежки, влогърът определено предпочита по-леките произведения.

"Искам нещо, което е правено с фантазия и страст. Влизаме в малки спорове за снимането и обсъждането, но винаги намираме начини да се разберем и да вкараме нещо ново. Всъщност "С книги под завивките" почна от влог, но ние го превърнахме в Youtube шоу", сподели още Биров пред Bulgaria ON AIR.

По думите на двамата влогъри хората се интересуват доста от видеата им, а също така винаги се съобразяват с желанията, критиките и похвалите на техните зрители.

"Доста трудоемка е нашата дейност. Книгите са за четене, не за обсъждане. Тъжно е, когато някой сподели прочетената от него книга и някакви хора започнат да "скачат" срещу него. Ако младите хора се сблъскат с такива реакции, ще бъдат отблъснати от четенето", допълни Антон.

В края на своето гостуване двамата споделиха и техния топ 3 за книги, които хората трябва да прочетат: На първо място Темз постави Виктор Пасков - "Балада за Георги Хених", след това "Последното раздаване" на Майкъл Добс, а накрая произведението на Захари Карабашлиев "Хавра".

Вижте видеото с целия разговор.