fallback

Баретите недоволстват – прозират ли политически мотиви?

Министър Радев е изненадан от публичното коментиране на проблемите на командосите ни

30.11.2017 | 17:40 Автор: Иван Берберов

Едва 10 % от служителите в специализирания отряд за борба с тероризма са подписали писмото, с което молят властта за помощ. Зад недоволството на баретите прозират политически мотиви. Това твърди вътрешният министър Валентин Радев. Разпоредената от него проверка по случая все още не е приключила. 

Защо баретите са се обърнали директно към всички възможни институции, а не първо към професионалното ръководство на МВР? Това се пита вътрешният министър Валентин Радев. 

И признава, че бил изненадан както от твърденията на командосите, така и от факта, че публично говорят за проблемите си. 

В писмото си до институциите, командосите твърдят, че основен източник на напрежение е ръководителят им Георги Гайков. След операцията в Лясковец, при която загина Емил Шарков, той беше отстранен от поста си. 

В началото на юли тази година пък беше върнат на длъжността си. Притеснително било, че командосите изцяло пренебрегнали стандартния подход за разрешаване на проблема. 

Докато не приключи проверката на Инспектората на МВР, разпоредена преди ден, професионалното ръководство можело само да гадае доколко основателни са твърденията на баретите и кой би имал интерес да буни духовете в отряда, предаде репортерът на Bulgaria ОN AIR Илияна Шишкова.

fallback
Още от Репортажи
fallback