fallback

Траурна агенция вкара в схема тялото на прегазения край Атия Костадин

Близки на семейството му твърдят, че са изнудвани за голяма сума пари

22.11.2017 | 18:11 Автор: Василена Василева

Само два дни след като 16-годишният Костадин беше убит на пешеходна пътека до бургаското с. Атия избухна скандал около неговото погребение.

Близки на семейството на загиналото момче твърдят, че частна погребална агенция отказва да им предаде тялото на детето и ги изнудва за голяма сума пари.

Кавгата се разигра пред офиса на погребалната агенция в Бургас, която отказва да предаде тялото на момчето, ако близките не платят 1300 лв. Това твърди бившият общински съветник от Созопол Христо Бардуков, който е и съученик на бащата на Костадин. 

По думите му не било ясно също кой е освободил тялото на момчето от моргата, тъй като бащата е пристигнал от Франция едва тази сутрин, а майка му Наташа пътува от Беларус за България.

Близките на семейството все пак се надяват, че до петък ще могат да организират погребението на Костадин. 

А след скандала от траурната агенция намалиха цената на 500 лева. Заявиха дори, че са готови да предоставят тялото на детето без пари.

Христо Бардуков пък е категоричен, че ще заведат дело срещу моргата, за това, че са предали тялото на агенцията без разрешението на двамата родители.

Часове след случилото се, тялото на Костадин вече е освободено. Очаква се то да бъде погребано в петък.

fallback
Още от Репортажи
fallback