fallback

"Гласът на Брюксел" Мина Андреева пред Bulgaria ON AIR

Тя е зам.-говорител на Европейската комисия и е дясната ръка на председателя Жан-Клод Юнкер

12.11.2017 | 16:17 Автор: Велислав Филипов

Тя е "гласът на Брюксел". Мечтае да работи за Европа от 8 годишна. Мина Андреева е зам.-говорител на Европейската комисия и е дясната ръка на председателя Жан-Клод Юнкер.

Тя е абсолютната звезда на Европейската комисия. Преди време американското списание "Politico" я сравни с Бритни Спиърс. Мина е млада, умна и надъхана и работи от 8 до 22 ч., разказва репортерът на Bulgaria ON AIR Мартина Ганчева.

"Работя в институция, която има 35 хил. служители, така че има експерти на всякакви възможни теми. Моята работа е да знам как най-бързо да добавя информацията, която журналистите търсят", споделя Мина Андреева.

Постоянно обикаля с Жан-Клод Юнкер по света, а в Брюксел контактува с журналистите еднакво умело на английски, френски и немски.

"Всяко изречение и всяка една думичка трябва да бъде обмислена много добре", казва още тя.

Рядко се връща в България, но днес младата жена си спомня с умиление как е брала домати с татко си в село Орехово, не е забравила и рецептата за баница, тиквеник и понякога приготвя такива на колегите си.

Понякога учи и своя шеф Жан-Клод Юнкер на български език. Мина стана първият български гражданин, заемащ подобна отговорна длъжност в Европейската комисия.

Гледайте цялото интервю утре в "България сутрин".

fallback
Още от Репортажи
fallback