Урокът в училище като на игра

Иновативното обучение се прилага вече в няколко школи в страната

11.11.2017 | 18:15 Редактор: Велислав Филипов
Урокът в училище като на игра

Млади педагози успяват да обучат деца само от игри така, че те да покрият всички критерии на националната образователна програма. Иновативното обучение се прилага вече в няколко училища.

Преди повече от три години Станимира и Красимира създават център за деца, които имат различни затруднения и не са добре приети в училище. Те превръщат един стандартен урок във формата на игра. Така докато играят, учениците си учат уроците.

Засега проектът е концентриран само в един учебен час - човекът и обществото за деца от 3 и 4 клас. В бъдеще учителките планират да разширят своя проект за повече предмети и повече ученици.

Иновативното обучение вече се приема позитивно от няколко училища. Сред тях е и 202 ОУ в Долни Пасарел, където децата споделят, че искат такива да бъдат уроците по всички предмети.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Baiko Baev
преди 6 години
Игровият подход в обучението е известен и прилаган още в зората на педагогическата практика и теория само като елемент от него.Сега ни се предлага като основа на учебния процес и като "иновативно"средство!?Няма лошо.може пък наистина да се окаже ефективен в закостенялата ни образователна "система".Все пак да попитам момичетата кой педагогически факултет са завършили и с какви оценки по педагогика и педагогическа психология? Сигнализирай за неуместен коментар