Активисти на НФСБ поискаха оставката на Валери Симеонов

Една от причините за настояването им е твърдението, че вицепремиерът е разследван от Азербайджан за връзки с терористични организации

06.11.2017 | 21:05 Редактор: Иван Берберов
Активисти на НФСБ поискаха оставката на Валери Симеонов

Бивши активисти на "Национален фронт за спасение на България" поискаха оставката на вицепремиера и партиен лидер Валери Симеонов. Според тях Симеонов е разследван в Азербайджан за връзки с терористични организации. 

През септември е започнала проверка срещу Валери Симеонов, потвърдиха и от прокуратурата. Изпратена е молба за правна помощ до Азербайджан, но все още се чакат резултатите. 

Няма яснота кой е подал сигнала и за какви нарушения става въпрос, съответно все още не е образувано и досъдебно производство. Патриотите обаче побързаха с критиките към Симеонов. 

"Ще остане в историята като единствения вицепремиер, който е осъден за налагане на език на омразата и срещу когото има външна съдебна поръчка от Азербайджан. Едно от обвиванията в тази поръчка е, че същият се е срещал с терористични организации", категоричен бе Димитър Байрактаров.

Патриотите отправиха директни критики към ръководството на партията и изразиха остро несъгласие с провеждащата се политика. Причината – масово напускане на членове от областните и общински структури в страната на "Националния фронт за спасение на България". 

Като основна причина за исканата оставка на Валери Симеонов патриотите изтъкнаха коалирането с ГЕРБ, както и неизпълнението на предизборното обещание за 300 лв. пенсия. Те призоваха членовете на Атака и ВМРО да ги последват и да напуснат партията. 

Според Байрактаров двамата вицепремиери Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са нанесли големи вреди на патриотизма в България. По думите му Каракачанов е първият министър на отбраната, срещу когото се разбунтуваха пилотите на изтребители. Патриотите обявиха, че водят разговори за създаване на нова патриотична организация.