Кметът на Елин Пелин забрани честването на Хелоуин

Не трябва да позволяваме чуждата култура да измести културно-историческите ни богатства, посочи Ивайло Симеонов

31.10.2017 | 18:34 Редактор: Иван Берберов
Кметът на Елин Пелин забрани честването на Хелоуин

Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов не възприема празнуването на Хелоуин и за втора поредна година забрани изрично честването му. 

Точно преди година кметът попитал деца от града как ще прекарат 1 ноември и остава учуден от отговорът им. Те споделят, че ще пътуват, защото имат ваканция по случай Хелоуин. 

"В последните години фокусът към народните будители се измести от този към Хелоуин и вампирите", отбеляза Симеонов. 

Градоначалникът издава заповед, с която забранява Вси Светии в училищата, читалищата и детските градини на територията на общината. 

"Ние сме дали много повече на света и нашите празници са далеч по красиви и цветни. Ние имаме кукерите, които гонят злите духове. Фокусът трябва да бъде върху нашите национални празници", категоричен бе кметът на Елин Пелин. 

В навечерието на празника на народните будители, Симеонов е сигурен, че въпреки опитите за навлизане на чужди обичаи, опасност от отдалечаване от българското няма. Позицията на градоначалника се възприема от гражданите разнополюсно. 

Ивайло Симеонов смята, че не трябва да допускаме чуждата култура да замества нашите културно-исторически богатства, по тази причина учениците всяка сутрин слушат химна, правят гимнастика и играят българско хоро в училище, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Даяна Георгиева.  


1
1 rate up comment rate down comment 0
Аз да пиша
преди 2 години
Кога пък *** *** просто ,ще забранява . Айде де ,ще ми забрани на 31 февруари. Сигнализирай за неуместен коментар