fallback

Руската постановка "Иванов“ с нова премиера

Тя ще бъде изиграна утре от 19 часа в Младежкия театър

07.10.2016 | 13:51

Нова премиера на руската постановка "Иванов“ ще зарадва любителите на театралното изкуство. Тази есен Чеховата пиеса се възражда на сцената на Младежкия театър.

Независимо от периода , в който е творил– произведенията на Чехов се оказват вечно актуални. В постановката си "Иванов“ руският драматург разказва историята на малкия човек, който трудно намира смисъл и воля да съществува.

В главната роля този път влиза актьорът Малин Кръстев. 

"Ако е имало нещо трудно за мен е това , че от самото начало на пиесата , той назовава себе. Определяйки себе си , извървява един път до изстрела в главата, как 4 действия подготвяш себе си преди да сложиш край на живота си", споделя Кръстев.

Режисьор на емблематичната постановка е не кой да е–а легендата на българския театър Стефан Мавродиев. Точно десет години след премиерата на "Вуйчо Ваньо“, той отново решава да постави Чехов на сцена. 

"Той се занимава с тази част човешка–нравствеността на хората, в света какъвто е , а света е най-силното място, което разрушава със своите изненади и обстоятелства нравствеността на живота", посочи Мавродиев.

Друго запомнящо се име в постановката е това на актьора Ивайло Христов. Интересното е , че преди 20 години той отново е играл в тази пиеса , но тогава е бил самия Иванов.  

"Тогава беше едно друго време да го наречен, това беше началото на 90. От тогава много вода изтече много се промени ситуацията, онзи спектакъл няма нищо общо с този спектакъл. Прочитът е съвсем различен и това е хубаво в театъра", заяви Христов. 

Новата премиера на "Иванов“ ще бъде изиграна утре от 19 часа в Младежкия театър. За тези, които не са успели да закупят билети, ще има и още представления.

 

fallback
Още от Репортажи
fallback