fallback

Ивайло Калфин, Трайчо Трайков и Красимир Каракачанов се регистрираха в ЦИК

Президент е малко за почетния председател на ДПС, посочи Местан

20.09.2016 | 16:20

 

Трима кандидати за президент се регистрират днес за надпреварата на 6 ноември. Документи в ЦИК внасят Ивайло Калфин от АБВ, Трайчо Трайков от РБ и Красимир Каракачанов от Обединени патриоти. Първи днес се регистрира партия ДОСТ. 

Опашка от регистрации днес пред ЦИК. Партията на Места "ДОСТ" се регистрира за участие в изборите, но за сега не е ясно дали ще издигне кандидат. Лидерът на партията обясни, че ще огледа всички кандидати, след като ГЕРБ издигнат своя, и тогава ще прецени дали сред тях има евроатлантик, който партията да подкрепи. 

Ако няма такъв, тогава и "ДОСТ" ще се включи в битката за Дондуков 2, като най- вероятният кандидат ще бъде самият Местан.

Според него върви сценарий, който да изведе националистите с много добър резултат на президентските избори и това да ги легитимира като основна част от управлението на страната. Според предположението му от евентуално преформатиране на коалицията, може да влезе и БСП.

"С акта на регистрацията на партията за президентските избори, заявяваме категорично, че целият наш политически ресурс ще бъде впрегнат за това следващият президент на България да бъде откровен евроатлантик и европеец. Какъв знак ще бъде, ако Бойко Борисов не е кандидат за президент? Аз съм категоричен не прогнозата си, а в тезата си, че некандидатирането на Бойко Борисов, е откровен политически знак - заявка за трети премиерски мандат. Президент е малко за почетния председател на ДПС, предвид патриотизма, който той генерира в едно с Божидар Димитров", посочи Местан при внасяне на документите за изборите на партия "ДОСТ". 

Междувременно ЦИК прие правилата за това как ще изглеждат чувалите, в които ще се поставят изборните книжа. Те ще бъдат бели, непрозрачни и ще издържат до 25 кг. Комисията прие и решение за кутиите, в които ще се слагат отрязъците от номерата на бюлетините. Част от кучаните, заедно с номерата от откъснатите бюлетини остава и тези остатъци ще се слагат също в непрозрачни кутии, за разлика от прозрачните, в които ще поставяме своите бюлетини. 

 

fallback
Още от Репортажи
fallback