Овладяват пожарите в Калифорния

Част от хората могат да се върнат вкъщи

22.08.2016 | 14:23
Овладяват пожарите в Калифорния
Овладяват пожарите в Калифорния

Голяма част от пожарите, бушуващи на територията на щата Калифорния, вече са под контрил. На част от хората, принудени да напуснат домовете си заради огъня, бе разрешено да се върнат по домовете си.

От пожарната служба съобщиха, че стихията е потушена на 73% от обхванатата от пламъците територия. Пожарът, който пламна на около 100 километра източно от Лос Анжелис, погълна над 300 сгради, включително 105 домове. На около 82 хиляди души бе препоръчано да се евакуират от застрашените от огъня зони. 

"Огънят променя посоката си на няколко пъти, но все пак успяхме да го локализираме и овладеем. На места все още има огнища, но правим всичко по силите си да ги загасим напълно. Продължаваме да следим районите, където е обявена тревога за опасност от пожари, за да можем да реагираме", уточни пожарникарят Скот Маклийн.

Все още не е изчислен размерът на щетите от огнената стихия. Близо 30-те големи пожара от последните няколко седмици изпепелиха площ от над 1300 квадратни километра в общо 8 щата на САЩ. 

Огънят се разпалва допълнително от сухото и горещо време. Властите все още уточняват дали избухването на стихията не се дължи на умишлен палеж.