Игра на политика в САЩ

Актьорите от сериала "Игра на тронове" създадоха партия

03.08.2016 | 14:48
Игра на политика в САЩ

В Съединените щати създадоха нова партия. Тя обаче не е учредена от политици, а от актьори и по-специално от създателите на сериала "Игра на тронове". 

Новата партия пусна специален Интернет сайт, на който до края на месеца ще може да се гласува за един от четиримата кандидати за номинация кой да отиде на изборите като лидер. 

Не се уточнява на кои избори, но претендентите са достатъчно познати имена за почитателите на поредицата: Денерис Таргариен, Джон Сноу, Церсей Ланистър и Питър Белиш. 

В първите два дни на август по популярност води Джон Сноу с 51%, следван от Денерис Таргариен с 33%. Всъщност учредяването на партията е шега и е част от рекламната кампания за новия сезон на "Игра на тронове", възползваща се от страстите около една от уникалните от много години насам предизборни кампании в САЩ. 

Авторите на този трик са изработили видео клип, "предизборни платформи" и агитационни материали – стикери за коли, табели за ливадата пред дома както и тениски. 

Електронен брояч отчита колко дни остават до обявяването на "кандидата и неговия заместник", а над 19-те милиона последователи само във "Фейсбук“ са поканени да гласуват "с бюлетина или меч".