fallback

Стотици подадоха ръка на 9-членно семейство от София

Хората даряват част от подаръците за домове, чакат настаняване в общинско жилище

13.05.2016 | 08:17 Автор: Тодор Петров

Стотици са хората, които са помогнали на 9-членното семейство Маринови от София. Двамата родители и седемте им деца живеят в мазе в столичния квартал "Редута" с общо 600 лева на месец. 

"Благодаря на всички, които ни помогнаха с играчки, хранителни продкукти, дрехи", каза пред Bulgaria ON AIR майката Анелина.

Главата на семейството Марин призна, че е трогнат от вниманието на толкова много хора и подадените ръце към семейството.

"Изпращаха колети, дори българи от Франция и други държави. Имаме колети с много хубави продукти, дрехи и писма с хубави пожелания. Огромен жест е, че толкова хора се отзоваха. При децата имаше много голяма еуфория от подаръците", откровен е Марин.

Семейството не може да събере всички неща, които хората са им дарили. Събрали са ги и ще даряват излишното на деца от домове за сираци. Не желаят да трупат подаръци, а да помогнат на други хора в нужда.

Семейство Маринови очаква да бъде настанено в общинското жилище скоро.

"Има напредък, кметът на общината се е ангажирал, до дни подаваме всички нужни  документи, след което изчакваме процедурата по настаняване", разказаха Ангелина и Марин.

 

fallback
Още от Репортажи
fallback