Птицевъдите имат притеснения за внос на месо със съмнително качество, което е на дъмпингови цени.
Пилешкото месо у нас никога не е било с високо качество независимо къде е произведено, казват от "Активни потребители". Според тях в последните месеци и контролът е занижен."Ние сме в ЕС и пазарът е свободен, но от друга страна в Полша периодично избухват епидемии в птицеферми от салмонела. Има много предупреждения от европейско ниво. Само за миналия месец е имало няколко предупреждения от европейските власти за заразено месо. Ако бъде засечено такова в търговската мрежа - то трябва да бъде унищожавано и да не достига до потребителите", коментира Сергей Иванов.
Експертите съветват да проверяваме срока на годност и страната на произход на месото преди да го купим. Въпреки съмнителното качеството на пилешкото - потребителите признават, че не могат да се откажат от консумацията му.От Асоциацията на промишленото птицевъдство заявяват, че често от Полша, Унгария и Гърция се внася пилешко месо и яйца с по-ниско качество.
От началото на пандемията секторът не е подпомогнат и настояват за по-голям бюджет за подпомогне на птицевъдите в страната.
Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.