От днес заведенията започват да приемат клиенти и на закрито. Готови ли са собствениците им да работят според новите изисквания в условията на Ковид-19?
В един от най-старите ресторанти в Бургас на входа на Морската градина масите се дезинфекцират и разреждат през една. Те ще бъдат без покривки, а с хартиени подложки за еднократна употреба.
Според собствениците на ресторантите обаче, в заповедта има доста неясноти, особено за семейните тържества. Неяснотите са колко човека се допускат на маса и на какво разстояние са един до друг, дали сервитьорите ще трябва да имат ръкавици постоянно.
От заведението са наясно, че никой клиент не може да бъде на 100% защитен, но се надяват хората да преодолеят страха. Засега неизползваеми остават и шалтетата, защото няма как да се дезинфекцират след всеки клиент.
Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в
Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook
ТУК