Румънецът, прегазил 5-годишно дете във Варна, остава за постоянно в ареста

През сълзи пред магистратите Адриан Крецу изрази съжаление за трагичния инцидент в Морската градина

01.07.2019 | 19:26 Редактор: Зорница Костадинова
Румънецът, прегазил 5-годишно дете във Варна, остава за постоянно в ареста

Румънецът Адриан Крецу, който прегази и уби 5-годишно дете в Морската градина във Варна, остава в ареста за постоянно. А местните власти обмислят нови мерки за ограничаване на движението в парка.

Според съда съществува опасност румънецът да се укрие, защото няма постоянен адрес в България. През сълзи пред магистратите той изрази съжаление за трагичния инцидент и каза, че всичко е станало много бързо и не е видял детето.

Законът предвижда наказание лишаване от свобода в срок от 2 до 6 години. Той е обвинен за престъпление по член 343, алинея 1, буква В. - предизвикал е смърт по непредпазливост на детето. 

32-годишният румънец e направил пълни самопризнания. Адвокатът на Адриан Крецу съобщи, че по решение на близките му, ще обжалва определението на съда.  

Междувременно Комисията по безопасност на движението се събра, за да разгледа предложения за промяна на Генералния план за организация на движението на територията на града. 

"Решихме да обсъдим въпроса за пълната забрана за достъп. Това ще се случи чрез въвеждане на организация с пътни знаци за забрана на достъпа", каза зам.-кметът на Община Варна Тодор Иванов.

Беше предложено и увеличаване на правомощията на служителите на общинска полиция, като искането е те да могат да осъществяват контрол по пътните знаци. 

Предлага се тоталната забрана да не важи за автомобилите, които обслужват Зоопарка, Делфинариума, Карин дом и Логопедичната детска градина в района. Решението на комисията предстои да бъде внесено в канцеларията на кмета на града Иван Портних. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК